Comuna Caragiale

index

geografie

infrastuctura

cultura

foto

logoReteaua de drumuri si cai ferate

    Comuna I.L. Caragiale are 2 categorii de drumuri, nationale si judetene:
list-item  Drumul National 72 face legatura intre cele doua municipii resedinta de judet Ploiesti si Targoviste;
list-item  Drumul Judetean 710 - Moreni-I.L. Caragiale.

    La acestea se adauga drumurile laterale (ulitele) care sunt neasfaltate iar multe dintre ele sunt impracticabile in perioadele cu precipitatii abundente.
    De asemenea, drumul judetean 710 necesita o reamenajare urgenta deoarece s-a deteriorat datorita conditiilor meteo.
    Pe teritoriul localitatii trece si calea ferata ce face legatura intre municipiile Ploiesti si Tirgoviste, comuna dispunand atat de halta CFR cat si de gara in satul I.L. Caragiale. Traficul feroviar este insa din ce in ce mai redus, urmare a avantului luat in ultimii ani de transportul rutier.

Reteaua de alimentare cu apa si gaze naturale

    Reteaua de alimentare cu apa potabila s-a realizat in anul 2005 ca urmare a obtinerii unor fonduri externe nerambursabile prin Agentia Sapard. Primaria are in vedere extinderea acestei retele stiut fiind faptul ca aceasta nu acopera in intregime teritoriul comunei.

    Alimentarea cu gaze naturale s-a realizat prin investitii ale Consiliului Local I.L. Caragiale si Consiliului Judetean Dambovita, lucrarea fiind inceputa din anul 1994.
    In cursul anului 2008, intreaga localitate a fost racordata la reteaua de gaze naturale. Asigurarea debitului de gaze naturale face obiectul de activitate al SC Distrigaz Sud SA Sucursala Targoviste, prin filiala sa din Moreni.

Alimentarea cu energie electrica

    Alimentarea cu energie electrica se face din sistemul energetic national prin reteaua de inalta tensiune din Moreni. Punctele de transformare sunt raspandite pe toata suprafata comunei, iar din acestea pleaca linii electrice de 0,4kW care alimenteaza cu energie electrica consumatorii casnici si industriali. Nu sunt probleme deosebite legate de furnizarea energiei electrice.

Lucrari de investitii in 2010

    Chiar daca mai mic decat anul trecut, bugetul comunei I.L. Caragiale are prevazute si cateva lucrari de investitii. Astfel se au in vedere continuarea lucrarilor la proiectul "Retele de canalizare si statie de epurare si modernizare drumuri locale", finantat prin fonuduri europene, dar si modernizarea strazlilor laterale in satele Ghirdoveni si I.L. Caragiale.
    De asemenea au fost prevazute fonduri pentru reparatia capitala a Bisericii Sf. Mihail si Gavril din satul Ghirdoveni, si se incearca obtinerea finantarii pentru extinderea retelelor de canalizare pentru portiunea necuprinsa in proiectul initial, respectiv tronsonul din satul Ghirdoveni, in lungime de aproximativ 5 km.

    Descarca intregul plan de dezvoltare locala in format pdf - 2007-2013

 

 

Localitate: I.L. Caragiale

Judet: Dambovita

Tara: Romania

Cod Postal: 137255

Telefon: 0245.660332

Populatie: 7105 locuitori

Mai multe detalii...

 

galerie-foto-caragiale

 

Bugetul local pentru anul 2010 cuprinde si lucrari de investitii. Chiar daca mai mic decat anul trecut, bugetul comunei I.L. Caragiale are prevazute si cateva lucrari de investitii. [...]

 

ion-luca-caragiale

 Google


©  copyright  2010 - 2012  Amelia Florescu